TEMA Utrikespolitik & Säkerhetspolitik: Levande Historia

Omvärldsanalysen

För fem år sedan inleddes stora utrikespolitiska förändringar på FN-nivå med Sverige som mittpunkt. Sedan dess har vi bevittnat en rad tilltagande spänningar i hela världen. Analysförmågan i sedvanliga medier har varken fångat den historiska bakgrunden eller slutmålet. Oberoende initierade och påverkare har försökt att formulera sin bild av det som sker i fabler – t ex Perukklubben och Kung Pengs Saga. Delmålet kan gestaltas av ostsorten BRIE, men utan -e.

2013 började en aktivitet där å ena sidan Ryssland och Kina tillsammans med övriga Asien var drivande, ofta i kombination med araber. Motståndaren då ansågs vara USA. I Sverige dök nya grupperingar upp som ville göra sig av med monarkin, NATO, USA, men även EU.

Sedan dess har tonläget mellan högerpopulister och socialister/liberaler hårdnat. Samma konflikt har eskalerat mellan nationalister och globalister.

Ladda ner pdf, lätt redigerad och uppdaterad version 20181214: Omvärldsanalysen_LevandeHistoria

Fabler fördjupar förståelsen

I fabeln Perukklubben signerad Pär Ström ges en diskret beskrivning av socialdemokraternas hegemoni och den ömsesidiga kärleken till FN i ett Sverige som har tydligt totalitära drag med manipulerad statistik och mediecensur. Det är dråpliga situationer som beskrivs och för den som har lite baskunskaper i försvars- och säkerhetsfrågor blir det en underhållande läsning med flera träffsäkra namn och hänvisningar. Som i alla berättelser ligger skönheten i betraktarens ögon, dvs beroende på din politiska hållning kommer din behållning av texten att variera.

48D350A2-7262-4B23-B474-434223A4C18A (1)

Kung Pengs Saga illustrerar finanssystemen

Kung Pengs Saga tar ett större grepp och ger en historisk exposé över de finansiella systemens uppkomst, logik (eller snarare icke-logik) och maktkoncentration. Det som andra nedlåtande kallar konspiratonsteorier får här en elegant inramning och historisk förklaring. Inte bara den antika historien förklaras utan även de senaste fem årens konstanta klagomål på bankerna, och de proteströrelser som kräver att de finansiella systemen måste bytas ut eftersom de inte fungerar.

Ropen på reformer i olika sammanhang har skallat högt de senaste fem åren. Det här tillfället har man väntat länge på.

 

C8B8DE2B-77F8-47FD-AA78-C77855C77C4D (1)
Och sen har vi ytterligare en gestaltning av stora händelser i världen. Kung Pengs Saga är en underbar expose som kan bidra med förståelse för de stora perspektiven i det finansiella systemet och dess aktörer över tid. Oavsett politisk hållning eller ideologi så är detta ett unikt makroperspektiv på både bakgrund och spänningarna i nutid som leder till Belt And Road Initiative (BRI) – som Utrikespolitiska Institutet nu kommer börja kommunicera externt. Det är en maktförskjutning i #utpol som är viktig att förstå. Läs Kung Pengs Saga här: http://www.peace.se/?p=151

 

Att byta ut ett finansiellt system görs inte i en handvändning. Det kräver säkerheter, dvs nya tillgångar där de gamla har förbrukats.

Enligt många ålderdomliga planer på en ny världsordning lär dessutom ljuset komma från Öst.

Det här sammanfaller perfekt i ett nytt finanssystem som lär hämta kapitalet från Öst och Kinas nya sidenväg: Belt And Road Initiative (BRI).

Hela denna förändring i stort kräver naturligtvis att de gamla finanssystemen byts ut. Om de faller samman är oklart, och om det faktiskt rör sig om nya makthavare, dvs nya puppet masters, låter vi vara osagt.

Men utåt sett innebär BRI att Asien och Europa, dvs Eurasien i vid tolkning knyts samman och maktförskjutningen från USA till Kina och Ryssland är ett faktum. Det är inte utan att man ser hur BRICS-länderna får nya möjligheter att växla ut sin fulla potential.

 

AD9D5C85-32C6-4C0C-9C6B-5C8457352950 (1)

Efter en titt i backspegeln så är det plötsligt möjligt att förstå varför Asien med Kina och Ryssland samt ett antal arabiska grupper och Sverige lierade sig mot USA för fem år sedan. Det som inleddes för fem år sedan var startskottet till en mycket omfattande internationell politisk förändring.

Eftersom inga makthavare ville tala om det och inga medier tog sitt ansvar och rapporterade om det så har människor inte kunnat planera sina liv, inte heller kunnat planera sin ekonomi.

Och så är det alltjämt. Information till dessa omvälvande förändringar är en klassfråga. Enbart den som har tillgång till insiderinformation kan planera. Det är oklart om de gula västarna, Gilets Jaunes, också protesterar mot den klassfrågan – informationsövertaget. Vanligt folk får bara tillgång till propagandamedier som pytsar ut information i takt med planerna.

Eliten har däremot tillgång till orsak och verkan, och kan planera sin ekonomi.

 

Auktoritära ledare versus demokratisk röra

För det vi ser är något som Utrikespolitiska Institutet först våren 2108 fått bidrag för att utbilda svenska folket i – den nya sidenvägen som kallas Belt And Road Initiative (BRI). Alla förstår att det inte kommer bli en lugn resa och vi ser ju redan handelskrig mellan USA och Kina. Vi hör hur den franske presidenten Macron markerar mot Ryssland, Kina och USA som fiender till EU. Det är tre supermakter med lika auktoritära, konservativa ledare som tar sig makten att fatta beslut med ett handslag sinsemellan. Parallellt sitter EU fast i en träskliknande röra utan samsyn som numera sysslar med värre människohandel och rättsröta än de regimer som kritiseras med brösttoner. Det är lite för bra och passande. Särskilt med tanke på att många planer har satts på pränt för många, många år sen.

För den som har läst World Peace Foundations blogg framgår det mellan de hårt politiskt färgade inslagen att Belt And Road Initative har varit en plan sedan länge. Mycket länge. Och i Kung Pengs Saga ser vi hur sammanbrottet av de finansiella systemen har varit på gång sedan länge. Mycket länge. Och vi ser hur maktförskjutningen till Öst med Ryssland och Kina/Asien har varit en plan sedan mycket länge.

 

Ta ”corrective action”. Eller ta över planen.

Det finns en hel del litteratur i ämnet i främst USA som i baksidestexten rekommenderar läsning för att kunna ta ”corrective action”. Det är oklart om USA och US Army någonsin gjorde det, eller om de istället försökte ta över planen.

Däremot är det först nu som vi som har blivit lite insatta får veta. I Sverige vet vanligt folk fortfarande ingenting. Gör du?

I gamla skrifter och politiska profetior heter det att ljuset kommer från Öst – och att den nya världsordningen ska avtäckas i Norden, dvs Ultima Thule. Alltså – här.

Med dessa ord i färskt minne så blir det extra intressant att FN:s säkerhetsråd som alltid möts i New York, faktiskt valde att sammanträda i Backåkra i lilla Sverige i våras 2018. Och att kronprinsessan Victoria och den norska kronprinsen deltog på FN:s generalförsamling hösten 2018. Varför då?

Tja, av någon anledning är det ingen som frågar sig varför.

Många har också sedan mycket länge förutsett en politisk spänning som eskalerar till en öppen konflikt. Och hur ser det egentligen ut i Sverige idag?

 

Vem styr i Sverige egentligen – ondskan?

I Sverige har vi människohandel, grovt myndighetsmissbruk och politiker som beter sig som yrkeskriminella samt ovanpå detta hård mediecensur. Ingen reagerar. Men vi ser hur svensk polis skickas på studiebesök till Berlin för att lära sig hur polisarbete sköts. 

Är det inte så att hela vårt rättsväsende behöver följa med på resan? För att stanna mycket länge, dessutom.

Vi hör också via Ledarsidorna m fl att Säpo inte längre anförtror Regeringskansliet skriftlig dokumentation. Är det någon som förstår allvaret i klyftan? Någon som minns Transportgate?

Johan Hakelius i Expressen 20181208 konstaterar att liksom Nationalmuseum stängde i 5,5 år för en helrenovering eftersom hela byggnaden var rutten, så borde kanske också våra politiska rum stänga ett par år för helrenovering.

Det är svårt att inte hålla med Johan Hakelius. Det verkar vara en person med huvudet på skaft, men med censurerad penna för exakt vad rötan i riksdag och regering består av får vi aldrig veta. Men vi gissar så gärna. Det där inbördeskriget eller som statsvetaren Stig-Björn Ljunggren formulerade det på en eftervalsanalys i september ”Vi befinner oss i en förkrigstid” känns på upptakten.

Vi får heller aldrig veta varför det är så oerhört omöjligt att bilda regering (uppdaterat 20181210).

Att alla svenska partier är korrupta syns ju inte så länge alla skyller på SD och deras järnrör. Andra partier lyckas dölja sina järnrör lite mer diskret så inte media ser.

Var det så Johan Hakelius menade?

Hur svenska partier har rustat sig för BRI och en ny världsordning får vi väljare inte veta. Men eftersom de tillhör eliten får vi ju förutsätta att de har känt till detta mycket länge och kunnat planera för resan.

 

De gula västarna kommer aldrig till Sverige

Uppgörelserna på gatan är planerade och sannolikt kända och infiltrerade av polisen som låter det ske. De brott som tillåts är riktade mot personer som medvetet offras.

En del av oss förväntas bli så sargade av rättsrötan att vi vänds till en motståndsgrupp. Motståndsgrupperna brukar bli dessa offrade människor, och många av dem röstar på SD i ren förtvivlan. Det här vet polisen om. Det här vet även försvaret om. De låter det ske medvetet. Läs det en gång till. Våra politiker och myndigheter slaktar sin egen befolkning för att skapa en paramiltär armé.

Motståndsgrupperna är ju traditionellt en del av våra säkerhetstjänster – polis, säkerhetspolis och försvar. Läs på om NATO:s hemliga arméer Gladio/Staybehind och så har vi ju rätt arg vänster dessutom som t o m Daniel Suhonen har konstaterat kan sugas in i SD. Ytterligheter kan trivas ihop.

 

En ny världsordning fäller gamla makthavare och ger plats åt nya

En del politiker vet också om det här, men inte alla. För ska vi byta till en ny världsordning och en ny ekonomi kommer det innebära politiska spänningar och konflikter där gamla makthavare faller och nya uppstår. Titta på Trump till exempel. Kriser framkallas i olika delar av världen för att hjälpa förändringen på traven, utan att någon kallar det krig i början.

Men i Sverige och USA är det många som har förutsett ett inbördeskrig sedan många år, och i Frankrikes gula västar ser vi just nu hur franska revolutionen återuppstår drygt 200 år senare. (Detta upprepande av gamla mönster är tvångsmässigt. Det finns oerhört många exempel på hur psykopater upprepar historien på ett tvångsmässigt sätt, och därför lönar det sig att känna till gångna tider.)

En del ser även hur Ryssland och USA har närmar sig varandra iochmed Putin och Trumps samförstånd, och om inte ryssarna manipulerade USA:s val så var det väl samma puppet masters i bakgrunden som vanligt.

 

Vilken agenda ligger bakom?

Man kan fråga sig vilken roll som FN, EU, Norden och Sverige spelar. Men en del omständigheter är väldigt uppenbara.

FN:s Agenda 2030 sammanfaller lite för väl med planer på en ny världsordning med ett nytt finansiellt system 2030/2035 som enligt uppgift drogs upp av Barack Obama som senator, innan han utsågs till USA:s nästa president.

World Peace Foundation har länge drivit frågan om ett Pax Mare Balticum och en fredlig ny världsordning, och har förutspått både finanssystemen baserat på guldreserver i Kina och Manchurien och en ny världsregering. De nya finanssystemen ska helt enkelt stötta den nya världsregeringen. I ljuset av detta framstår förslaget på ett folkvalt världsparlament till FN från Demokrati Utan Gränser/Democracy Without Borders som – ännu mer intressant. Den som har en karta kan se vissa förslag som delmål. Utan karta ser man inte det. Det gäller att ha helikopterperspektiv, ett makroperspektiv. Men det får du aldrig hos svenska medier.

Och den som vill ha fred i en region, inser att den inte kan tas för given. Även i Karlskrona arrangeras en återkommande konferens om Pax Baltikum av helt andra försvarsaktörer, Östersjöfrågan nämns ofta bland politiker som en helig ko utan att de någonsin förklarar vad den innebär, och Olof Palme gjorde sig känd för att vilja göra hela Norden till en kärnvapenfri zon. Har du någonsin hört talas om Pax Franca, Pax Germana eller Pax Benelux?

 

Alla goda ting är: 1

Enligt en del inom New Age – med kopplingar till FN – finns tanken om en ny världsledare som ska tillträda 2030. Skottland och Findhorn har länge varit en källa till kunskap inom New Age. och Spiritual Diplomacy förekommer. Det senare har också förgrenat sig in i FN. De högsta nivåerna av frimureriet är också skotska. Det är en upplysning som ger lite extra eftertanke eftersom deras tankar hänger ihop. Det gör även tanken på en världsregering.

Texten är ett utdrag ur boken "Rockefeller Files" av Gary Allen. Notera bilden som spreds av Nelson Rockefeller på ca 1950/60-talet. Notera hur bildtemat återkommer exakt i flera andra sammanhang, både före och efter Nelson Rockefeller.
Texten är ett utdrag ur boken ”Rockefeller Files” av Gary Allen. Notera bilden som spreds av Nelson Rockefeller på ca 1950/60-talet. Notera hur bildtemat återkommer exakt i flera andra sammanhang, både före och efter Nelson Rockefeller. Bokomslaget ”Paradigmskifte på gång” av Pia Hellertz är ju från modern tid. Det finns dessutom många fler exempel, både med och utan händer runt globen.
Den här satiren är hämtad från en publikation från Forum för Levande Historia, "...om detta må ni berätta..." av Stephane Bruchefeld och Paul A. Levine, s 13. Det här visar att en del ideer har kopplats ihop med dynastier av judisk härkomst. Kanske kan dessa bilder och kopplingarna de ger förklara en del av antisemitismen och de gräsligheter som sedan oförskyllt drabbade ett helt folk.
Den här satiren är hämtad från en publikation från Forum för Levande Historia, ”…om detta må ni berätta…” av Stephane Bruchefeld och Paul A. Levine, s 13. Det här visar att en del ideer har kopplats ihop med dynastier av judisk härkomst. Kanske kan dessa bilder och kopplingarna de ger förklara en del av antisemitismen och de gräsligheter som sedan oförskyllt drabbade ett helt folk.

 

Med hjälp av fablernas värld är det lättare att förstå omvärlden

Religionskonflikter känner vi också till sedan länge och det har väl inte undgått någon att de har ställts på sin spets på sistone. Martin Luthers reformarbete inom kyrkan är plötsligt på tapeten igen, katolska kyrkan är under press och vi hör än det ena, än det andra om både judar och muslimer som grupp. Tanken på en enhetlig religion eller snarare en enda gemensam andlighet för en värld verkar lockande.

Någon iscensätter med enorma resurser allt detta.

Detta reformarbete brukar tillskrivas en röd färg och lejonet. Status quo brukar tillskrivas en blå färg, och kanske en tiger. Den som talar klarspråk så här öppet brukar kallas en elefant.

I fablernas värld där allt är en saga, är det lättare att förstå omvärlden. Men när verkligheten överträffar sagan i ren ondska som levs ut i lilleputtlandet Sverige där 200 års fred gjort människor lama av tillit och folket glömt bort att våra två Djävulsbiblar tydligen fortfarande dyrkas (Codex Gigas på Kungliga Biblioteket och Silverbibeln i Uppsala), så är frågan om det går att flytta in i sin blogg för att undkomma den sadistiska ondska som har tagit över detta land.

 

International Human Rights Day firar 70 år. Jaså?

I brittiska tidningen The Guardian uttalar sig en advokat från Schweiz 20181210 om de gräsligheter som just nu präglar vår värld – att det är 70-årsjubileum för FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna idag och varför de öht uppstod verkar helt bortglömt.

För oss som har fått erfara svenskt myndighetsmissbruk och duckande politiker är det lätt att instämma med Johan Hakelius: låt oss stänga Sverige i 5,5 år för en helrenovering. Och det är svårt att se fördelarna med den där nya världsordningen med världsregering. Den planen ska kanske stanna i arkivet för gott. 

 

Det här är ett exempel på ren sadism. Det var väldigt länge sedan jag skrev till KU och klagade. Någon annan kanske har gjort det för min räkning. I vilket fall kom svaret idag - den 10 december när 70-års jubileumet för FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna firas. Dessutom prick kl 14. Andra trakasserade vittnar om hur de får domar på LVU:ade barn på sin födelsedag. Och då har domen dröjt, precis som om de väntat in detta datum. Det finns många fler exempel. Det finns fog för att tala om ondska och sadism i våra myndigheter och hos våra politiker. Låt oss stänga landet, Hakelius.
Det här är ett exempel på ren sadism. Det var väldigt länge sedan jag skrev till KU och klagade. Någon annan kanske har gjort det för min räkning. I vilket fall kom svaret idag – den 10 december när 70-års jubileet för FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna firas. Dessutom prick kl 14. Andra trakasserade vittnar om hur de får domar på sina LVU:ade barn på sin födelsedag. Och då har domen dröjt, precis som om myndigheterna har väntat in detta datum. Det finns många fler exempel. Det finns fog för att tala om ondska och sadism i våra myndigheter och hos våra politiker. Låt oss stänga landet, Hakelius.

 

Källor

Förutom egna erfarenheter sedan minst fem år tillbaka, ligger skrivna källor till grund för omvärldsanalysen.

Perukklubben, Pär Ström. Går att ladda ner i pdf från www.perukklubben.se eller inhandlas i bokhandel

Kung Pengs Saga, World Peace Foundation. Online http://www.peace.se/?p=151

”The Rockefeller File”,1976 av Gary Allen. Published by 76 Press, CPA Book Publishers, P.O Box 596, Boring, OR 97009. USA. Library of Congress Catalog Card Number: 75-39136. ISBN: 0-89245-001-0

”The New World Order”, 1990, av A. Ralph Epperson. Published by PUBLIUS PRESS, 3100 South Philamena Place, Tucson, Arizona 85730, USA. ISBN: 0-9614135-1-4

New World Order: The Ancient Plan of Secret Societies, av William T Still. Library of Congress Card Catalog Number 90 80397. ISBN 0910311-64-1

Huntington House Publishers, P.O Box 53788, Lafayette, Lousiana 70505, USA.

Läs även exvis Stefan Zweig som skildrar tiden i Wien, Europa och världen från 1900-talets början till sin död 1946.

Regeringskansliet och säkerheten, länk till Ledarsidorna.se

Krönikan av Johan Hakelius: Varför inte slå igen riksdagen i 5,5 år?, länk till Expressen

Artikel om International Human Rights Day 2018, länk till The Guardian 

 

Läs gärna blogginlägget Let’s Silence This:

Blogginlägget Let's Silence This beskriver delar av de händelser som undetecknad varit med om sedan 2013. Bl a dessa erfarenheter ligger till grund för omvärldsanalysen.
Blogginlägget Let’s Silence This beskriver delar av de händelser som undetecknad varit med om sedan 2013. Bl a dessa erfarenheter ligger till grund för omvärldsanalysen.

 

Läs samtliga Omvärldsanalyser hösten 2018

Omvärldsanalyser höst 2018

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *