Agil marknadsföring

Idag märker vi att allt fler företag har marknadsplanen i bakhuvudet. Strategin sitter, men i vardagen krävs konkreta leveranser och puckarna är snabba. Den digitala utvecklingen har fört med sig ett snabbare tempo och därför är ett sammanhängande budskap för alla kanaler viktigare än någonsin.

Då behövs en kommunikationspartner som kan matcha tempot och arbetssättet. På Colonia Communication arbetar vi med snabba och korta avstämningar under projektets gång. Vi ser till att det finns bra innehåll för en rask uppdatering i sociala media – som stöttar affärsmålen och det övergripande budskapet. En pressrelease som lyfter fram en aktuell nyhet snickrar vi ihop innan du hinner tänka färdigt briefen. Självklart ser vi till att innehållet alltid sammanfaller med budskap och affärsmål. Så jobbar vi eftersom vi lär känna ditt företag in i detalj när vi gör våra kundundersökningar.

Agil marknadsföring bygger på en strategisk helhetssyn

Snabba leveranser och korta delprojekt är nyckeln till agil marknadsföring. Det är möjligt eftersom vi också har en strategisk helhetssyn i bakhuvudet. Då är det lättare att snabbt plocka fram och göra rätt urval av innehåll, nyheter och budskap, och vi tar fram en vinkel på innehållet som stöttar era affärsmål. Agil marknadsföring bygger på djup kunskap om din affär och dina kunder, och den får vi med de kvalitativa kundintervjuerna. Därför är kundintervjuerna utgångspunkten för våra agila metoder. Och du kommer att bli överraskad när du får höra kundernas uttalanden om trender och tendenser, konkurrenter, styrkor och svagheter.

Utvecklar och finslipar din agila marknadsplan

Att jobba agilt är att ha tillräckligt med kunskap för att kunna improvisera. Att jobba agilt är att inte vänta på att marknadsplanen är färdigskriven in i minsta detalj. Istället jobbar vi med resultaten från kundintervjuerna och utifrån det ramverk vi kommer överens om. Med det underlaget kan vi istället bidra till att utveckla och finslipa marknadsplanen. Eller som en av våra kunder säger – det gäller att åka lite mer skateboard!

 

 

Colonia Communicaton är specialiserade på marknadsföring och kommunikation för B2B med förvärvad kunskap inom internationella försvars- och säkerhetsfrågor. Vi tar ansvar! Pro Bono-uppdrag för mänskliga rättigheter, barns rättigheter och en fungerande rättsstat.